Hvordan ser man, om en Louis Vuitton taske er ægte?

De ikoniske Louis Vuitton tasker er skabt i et eksklusivt og æstetisk design. Desværre er der mange kopier i omløb, som godt kan være svære at spotte. Måske har du netop købt en Louis Vuitton taske, som du er i tvivl om ægtheden på, eller måske vil du gerne spotte kopien på forkant. 

Her på siden har vi derfor samlet en række råd til, hvordan du kan se, om din Louis Vuitton taske er original eller en kopi.

1. Aflæs datokoden

Louis Vuitton benytter datokoder i alle deres tasker produceret før 2021. Datokoderne belyser produktionsstedet og datoen for produktionen, og er stemplet eller trykt på indersiden af tasken i foret eller på de indvendige mærker eller lommer.

Datokoder kan findes på alle Louis Vuitton tasker med undtagelse af de ældre tasker fra før begyndelsen af 1980’erne. I de fleste tilfælde består koden af både tal og bogstaver, hvor bogstaverne definerer det land, tasken er produceret i, og tallene angiver ugen eller måneden og året for produktionen. I de ældre tasker består koden kun af tal og ingen bogstaver.

Koder for produktionslandet:

Land

Koder

Frankrig

A0, A1, A2, AA, AAS (speciel bestilling), AH, AN, AR, AS, BA, BJ, BU, CO, CT, CX, DR, DT, DU, ET, FL (også USA), LA (også USA), LM (også Spanien), LW, MB, MI, ML, MM, NO, RA, RI, SA (også Italien), SD (også USA), SF, SK, SL, SN, SP, SR, TA, TH, TJ, TN, TR, TS, TY, VI, VX

Italien

BC (også Spanien), BO, CE, FH (også USA), FO, FP, MA, NZ, OB, PL, RC, RE, SA (også Frankrig), TB, TD

Spanien

BC (også Italien), CA, LO, LB, LM (også Frankrig), LW, GI, UB

USA

FC, FH (også Italien), FL (også Frankrig), LA (også Frankrig), OS, SD (også Frankrig), TX

Tyskland

LP, OL

Schweiz

DI, FA

Omforet taske

DKAflæs datokoderne gennem tiden:

Produktionsår

Koder

Tidlige 1980’ere

Tre eller fire numre og ingen bogstaver. 

De første to numre angiver året og det eller de sidste numre repræsenterer måneden.


Eksempel: 816 - tasken er produceret i juni 1981. 

Tidlig til sene 1980’ere

I midten af 1980’erne ændrede Louis Vuitton datokodesystemet, så produktionsstedet også blev belyst. Datokoden blev nu til tre eller fire cifre efterfulgt af to bogstaver. 


I slutningen af 1980’erne hed datokoden nu de to bogstaver (lokationen) først, efterfulgt af tre eller fire cifre, hvoraf de første to numre angiver året, og det eller de næste numre angiver måneden. 


Eksempel: BO885 - tasken er produceret i Italien i maj 1988.

1990-2006

To bogstaver efterfulgt af fire cifre. 


De første to bogstaver repræsenterer produktionsstedet, det første og tredje nummer angiver måneden og det andet og fjerde nummer repræsenterer året for produktionen.


Eksempel: AR1013 - tasken er produceret i Frankrig i november 2003.

2007-2021

To bogstaver efterfulgt af fire cifre. 


De første to bogstaver angiver lokationen for produktionen, og det første og tredje nummer repræsenterer ugen og det andet og fjerde nummer angiver året for produktionen.


Eksempel: BA1164 - tasken er produceret i Frankrig i den 16. uge af 2014.

2021 - nu

Fra marts 2021 bruger Louis Vuitton ikke længere datokoder, men har i stedet indsat en mikrochip i indersiden af tasken. 

 
Efter marts 2021 har Louis Vuitton erstattet datokoderne med en lille mikrochip i tasken, der ikke er synlig. Chippen er krypteret med basal information om tasken såsom produktnavn og materialer.

Det er vigtigt at huske på, at en datokode på tasken ikke kan garantere taskens ægthed, da mange kopier desværre også har datokoder. Det er derfor bare én af de mange parametre, der skal tjekkes op på for at kunne garantere ægtheden af din Louis Vuitton taske.

2. Made in stamps

Louis Vuitton bruger stempler i taskerne til at angive hvor tasken er produceret henne. Made in stamps er i størstedelen af tilfældene placeret indvendigt i tasken - enten direkte ind i taskens inderside eller på et indvendigt lædertag. På nogle tasker står made in stemplet dog på ydersiden af tasken - eksempelvis på Louis Vuittons Noe taske.


Vær opmærksom på følgende, når du tjekker taskens made in stamp: 

  • På stemplet vil der som regel altid stå “LOUIS VUITTON PARIS made in France” - eller “Spain”, “Italy” eller hvor tasken er lavet.

  • “LOUIS VUITTON PARIS” står som oftest i to linjer.

  • I ægte Louis Vuitton tasker har L en meget kort fod, O er rundt (ikke ovalt) og T’erne skal stå så tæt, at det ligner de næsten rører hinanden.

  • Husk at tjekke efter om landekoden på datokoden matcher taskens made in stamp. Matcher landekoden og stemplet ikke, så er det ikke en original Louis Vuitton taske.

3. Lynlåse og andet hardware

Hardware

Louis Vuittons hardware kommer både i en skinnende og mat version. Har tasken skinnende hardware, så skal det kunne skinne som et spejl på en ny Louis Vuitton taske. Det gælder dog ikke for en ældre model, da en vintage taske ikke vil kunne skinne som en splinterny Louis Vuitton taske. Det er også helt normalt, at belægningen på Louis Vuitton taskernes hardware afskaller over tid. Alt hardware på Louis Vuitton tasker skal dog altid føles robust og solidt.

Lynlåse
Louis Vuitton har brugt forskellige lynlåse gennem tiden, men har siden 1991 benyttet deres egen linje af hardware for at sikre den høje kvalitet. Disse lynlåse er lavet i messing og stemplet med LV-logo eller brandnavnet på fronten af lynlåsene.
Fra slutningen af 1970’erne til 1991 har Louis Vuitton samarbejdet med en virksomhed kaldet The French Company. Louis Vuitton tasker lavet af "The French Company" har hardware og lynlåse fra blandt andet “Eclair”, “Talon” eller “C&C” - og der står derfor ikke “LV” på dem.

4. LV-monogram


Louis Vuittons unikke monogrammønster er et ikonisk kendetegn for de eksklusive tasker. Ser man monogrammet diagonalt, så skal rækkefølgen være sådan:

Første række: blomsten - cirklen - blomsten - LV-logoet

Næste række: kun blomsten og quatrefoil.
 
Denne rækkefølge på monogrammet skal gå igen på hele taskens ydre. 

Vær opmærksom på, at Louis Vuitton bruger ét stykke canvas på rigtig mange tasker, og monogrammet skal derfor være ”på hovedet” på bagsiden. Det ses eksempelvis på Keepall-modellen. Er monogrammønsteret ikke denne rækkefølge og ensartet justeret over hele tasken, så er det højst sandsynligt ikke en ægte Louis Vuitton taske.

5. Vachettalæder


Louis Vuitton tasker er af enestående kvalitet, og derfor bliver der udelukkende brugt rent læder - kaldet vachetta læder. 
Vachetta læder er vegetabilsk garvet læder lavet af ubehandlet europæisk kalveskind. Vachetta læder er naturligt og læderets lyse farve vil mørkne over tid og få patina. Jo mere tasken bruges, jo mørkere vil læderet blive. 

Hvis din taske forbliver lys i læderet over tid, selvom den bruges, så er det formentlig ikke en original Louis Vuitton taske.

6. Syninger


Louis Vuitton er meget omhyggelige med deres syninger. Størstedelen af Louis Vuitton tasker er syet med en sytråd i en sennepsfarvet nuance, og trådenes kvalitet er robust og holdbar. 
På en ægte

Louis Vuitton taske er syningerne lige, lige langt fra kanterne og tilnærmelsesvis lige lange. Der er altid samme antal individuelle sting på matchende dele af tasken, så de fremstår identiske.

Vintage Louis Vuitton tasker hos We Do Vintage

Der er desværre mange falske Louis Vuitton tasker i omløb, og derfor anbefaler vi, at du kun køber designervarer igennem troværdige forhandlere som du stoler på.

Som en af de få i Danmark er vi partner med Entrupy, som giver finansiel garanti på alle varer verificeret af dem. Entrupy er verdens førende verificeringstjeneste, som bruger en kombination af kunstig intelligens og mikroskopi til meget præcist at verificere ægtheden af ​en ​vare. Entrupy er en meget anerkendt samt pålidelig verificeringstjeneste, og vi er utrolig stolte af at have fået stemplet som "trusted seller" hos dem.

Louis Vuitton taskers design er fyldt med eksklusive og æstetiske detaljer, der forbliver tidløse år efter år. Hos We Do Vintage kan du finde et stort udvalg af de ikoniske Louis Vuitton tasker - selvfølgelig altid med 100% garanti for ægtheden. 
Alle vores Louis Vuitton tasker er nøje udvalgt og elsket af os selv. Find hele vores unikke udvalg af Louis Vuitton tasker her hos We Do Vintage.